DIY: Designa ditt eget soffbordUnder de närmaste veckorna har jag som projekt att göra om i vårt vardagsrum. För många år sedan tog jag reda på en soffgrupp i blå sammet från en sommarstuga som skulle rivas. Jag blev smått förälskad i den och hade just då ingen aning om att de faktiskt skulle blir moderna en dag! Barnen är nu så pass stora så jag känner att tiden är inne att få städa bort småbarnsåren och faktiskt få ha lite fint här hemma. Sofforna har jag förvarat hos mina föräldrar men nu är det dags för dem att hitta hem. Det vardagsrumsbord som vi hade, sålde jag iväg på blocket då det inte alls kommer passa in till de nya sofforna. Mannen han suckar, stackarn bor med mig och gillar inte förändringar 🙂 Hur som helst så ville jag ha ett bord i guld och marmor, gärna ett lite större då sofforna är en 3:a och en 2:a. Problemet blir ofta att det är bara några som når popcornskålen. Lösningen på problemet: setbord! Då kan vi dra isär borden när det behövs och sätta ihop dem när det inte används. Hittade inte riktigt det jag sökte så här kom lösningen:

Inköp av Ikeas setbord Vittsjö.
Självhäftande dekorplast. Finns i massor av olika mönster och färger. Bara fantasin som sätter stopp.
Jag valde att spraya bordet då jag tycker det ger en snygg yta samt att det torkar fort.. Vänta är tråkigt och jag gillar när det går fort 😉 Sprayfärgen finns också i massor av olika färger så det är efter tycke och smak.
Jag lade glasskivorna upp och ner på plasten och skar sedan ut plasten något större än skivan. Sedan är det bara att dra bort skyddspappret från plasten och börja klistra på. Jag tog en isskrapa från bilen för att trycka ut luft och bubblor. Det är lite pillrigt att få det snyggt men tar man det bara lugnt och bit för bit så går det rätt bra.
Här är det färdiga resultatet! Nu längtar jag bara till sofforna kommer så jag får göra iordning hela soffhörnan. Uppdaterar hur det går här på sidan 🙂

Ha en fantastisk söndag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.